Animuoti DC komiksai

Pastaruoju metu užsikabinau žiūrėt komiksų ekranizacijas. Daugiausiai dabar mano dėmesio sulaukia animaciniai serialai. Kadangi naujų jų kuriama ne tiek daug, kad kasdien būtų ką žiūrėt, apsiėmiau peržiūrėt ir anksčiau sukurtus. Nutariau, kad su senesniais, nei 1990, neprasidėsiu. Ir štai – iki šiol sugebėjau peržiūrėt beveik visus (bent jau kiek radau) pagal DC veikėjus kurtus serialus.

Daugiausia serialų priklauso DC Animated universe. Tai beveik tų pačių prodiuserių kurti filmukai, kurie, nors ir apie skirtingus veikėjus, tarpusavyje turi šiokią tokią bendrą liniją. Taip pat titruose dažnai matomos panašios pavardės.

Daugelis laiko šį animacinį serialą apie Batman’ą – geriausiu. Ypač tie, kurie jaučia nostalgiją T. Burtono kurtoms ekranizacijoms(ten netgi įžanginė muzika su motyvais iš filmo). Taip – neblogas filmukas, išlaikyta pakankamai tamsi nuotaika. Per krūvą sezonų supažindinama su nemaža dalimi Batman’o priešų bei sąjungininkų. Pravartu, jei nori žinot, kas yra Joker’is ar Ra’s al Ghul, bet skaityt komiksus tingisi…

Įtariu, paskatinti Batman’o sėkmės, krūrėjai nutarė sukurti kažką tokio panašaus ir apie Superman’ą. Jiems pavyko. Beveik sunku atskirti, kad tai skirtingi filmukai. Netgi įžanginės melodijos vietom panašios. Kaip ir su preš tai buvusiu herojum, čia irgi supažindinama su pagrindiniais priešais ir sąjungininkais. Žinoma, nebuvo galima apsieiti be Batman’o, todėl keletoj vietų jis čia irgi pasirodo…

Realiai tai yra aukščiau minėto serialo apie žmogų šikšnosparnį tęsinys. Tik veikmas vyksta maždaug po 30 metų, ir po gatves laksto jau kitas žmogus, nors viską koordinuoja tas pats Bruce’as Wane’as. Žinoma, priešai irgi kiti. Kažkuo šitas serialas primena visokias Spiderman’o ekranizacijas. Kadangi veikėjas – moksleivis, tai dėl naktinių žygių jis nuolat turi problemų su savo socialiniu gyvenimu bei mokslais. Serialas lyg ir neblogas, bet man kažkiek reikalus gadina muzika. Kažkaip netgi animacijoje apie superherojus norisi orkestro atleikamos muzikos. Tačiau čia vyrauja kažkoks industrial metal…

Šįkart veiksmas rutuliojasi apie mažiau žinomą DC herojų – Static. Tai paauglys, kuris įgavo sugebėjimų kontroliuoti elektros energiją. Seriale jis retai kada ištrūksta iš savo miesto, nes ir ten vietoj pilna su kuo kovoti. Aišku, jei jau už kažkur išvyksta,tai be kurio žymesnio herojaus neapsieinama. Kaip ir prieš tai minėtame Batman Beyond, didžiausios problemos yra tos nuolatinės paauglių bėdos su tėvais bei socialiniu gyvenimu. Nors šis veikėjas sugeba iš jų išsisukti pakankamai padoriai. Bet vat garso takelis… Jei industrial’ą dar normaliai galima pakęst – ji sugeba sukurt slogią nuotaiką, tai hip-hop’as superherojui… Net ir paaugliui… NETINKA!

Justice League iš tiesų yra rimtas darinys, ir vertas atskiro serialo. Ir kūrėjai neprašovė. Padarė tikrai neblogą filmuką.

Jei anksčiau minėtame seriale buvo tik ~6-7 nuolatiniai herojai, tai čia buvo imtasi rimtų patobulinimų, ir pristatyta kuo daugiau veikėjų – labai gerai pažinčiai su DC visata. Vėlgi – neprašauta.

O šie serialai nepriklauso minėtajai serijai, tačiau taip pat yra paremti komiksų veikėjais.

Čia pagrindiniai veikėjai yra Teen Titans komanda, kurią sudaro: Robin, Cyborg, Beast Boy, Raven ir Star Fire. „Suaugusiųjų“ herojų čia beveik nėra. Nebent užuominos apie juos. Kiekvienas sezonas turi šiokią tokią bendrą liniją, nors serijos dažnai nėra labai susijusios. Nors šis serialas yra amerikiečių, tačiau jis kurtas kažkiek pasitelkiant anime stilių. Taip pat garso takelį įrašė japonės Puffy AmiYumi. Taigi, susižiūri pakankamai smagiai.

Čia Batman’as jaunesnis, tik pradėjęs savo karjerą, dar nesusidraugavęs su policija… Joker’is čia labiau panašus į beždžionę, o ne į klouną… Tas truputį kitoks herojaus pateikimas man ir patiko. Dar pirmus porą sezonų buvo tikrai nebloga įžanginė melodija, kurią įgrojo U2 gitaristas The Edge. O nuo trečio, kai atsirado Bat Girl, tamsoką, slogią muziką pakeitė kažkas panašaus į klasikinę 7-ojo dešimtmečio „Nananananananana… BATMAN!!!“.

Šįkart veikėjas pateiktas labiau klasikinis, netgi įžanga bei betmobilis tokie. Šio serialo esmė – Batman’as kiekvieną kartą dirba su kažkokiu kitu herojum. Kartais gaunasi, kartais – ne. Kartais pagrindinis veikėjas būna tikrai ne tamsusis riteris. Taip pat neblogas serialas norintiems susipažinti su DC herojais. Bet šiaip tai būna ir geriau…

Vat čia tai yra kažkas. Iš visų čia paminėtų serialų, šitas yra geriausias! Manau, netgi tiesiog serialui (ne animaciniui) jis būtų neblogas. Pirmas sezonas, kaip ir antras, turi vieną bendrą liniją. Ir jei atrodo, kad kiekviena serija yra atskira istorija, tačiau akivaizdžiai yra sąsajos su kitomis, ir pažiūrėjus tik vieną gali būti sunku viską suprast. Taip pat stengiamasi atskleisti kiekvieną veikėją – kaip jie tvarkosi su savo problemom, ir panašiai. „Suaugę“ herojai pasirodo pakankamai dažnai, tačiau jie nėra pagrindiniai. Visas veiksmas sukasi apie jaunimą.

Taigi, jei žiūrėčiau vėl nuo pradžių, tai Young Justice ir Justice League (+Unlimited) tikrai žiūrėčiau vėl. Dėl kitų – pagalvočiau dar…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *