Komiksas savaitei: Kingdom Come

Kingdom Come
Kingdom Come

Pavadinimas: Kingdom Come

Leidėjas, metai: DC Comics, 1996

Kas ten vyksta?

Senoji superherojų karta pasitraukė, jų vietą užėmė naujoji karta. Naujieji herojai kovoja tarpusavyje labiau dėl to, kad neturi ką veikt, nes blogiečių beveik nebėra. Taip pat jie nekreipia dėmesio, ar jiems „besilinksminant“ griūna pastatai, sužeidžiami ar net žūsta nekalti praeiviai. Jie turi galias, todėl įsitikinę, kad jiems viskas leista.

Galiausiai, kai situacija darosi visai nebekontroliuojama, kreipiamasi į Supermeną, kuris savo tvirtovėje augina karves, kad jis grįžtų, ir padarytų tvarką. Ir jis grįžta. Surinkęs daugumą senųjų JLA narių. Tik šįkart jis ir komanda nusiteikę ne taip draugiškai, kaip anksčiau. Pagrindiniai kovos įrankiai – baimė ir jėga. Žinoma, jei yra priespauda, yra ir pasipriešinimas, kuriam vadovauja ne kas kitas, o Betmenas (su trupučiu Lexo Luthoro pagalbos), surinkęs savo komandą.

Pastabos

Serijos pavadinimas kilo iš „Tėve mūsų“ maldos sakinio „Teateinie tavo karalystė“ angliškos versijos. Čia Supermenas tarsi kviečiamas naujai sukurti savo tvarką.

Įvertinimas

Šitą komiksą verta paskaityti jau vien dėl piešimo stiliaus. Kiekvienas piešinys labiau panašus į retušuotą nuotrauką, o ne į komiksinį paveiksliuką. Ir istorija verta dėmesio – nepaliekama per daug neaiškių galų. Išaiškėja ir kodėl senoji karta pasitraukė, ir kas sekė po to.

Vertinu 10/10. Piešimas čia prideda daug balų.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *