Kas tie Keršytojai?

Attention! Spoilers ahead! (Na, greičiausiai tai nelabai)

Kadangi artėja antrasis „Avengers“ filmas, pagalvojau, kad vertėtų kažkiek supažindinti su veikėjais, kurie bus matomi filme. Tik su tom versijom, kurios gyvena komiksuose.

Keršytojai (Avengers).

Galingiausi pasaulio herojai. Skirtingai nei filme, ši komanda nebuvo suformuota S.H.I.E.L.D. pastangomis – patys beveik netyčia susirinko. Iš tos sudėties, kuri buvo pirmajame filme, buvo tik Geležinis žmogus(Iron Man), Toras(Thor) ir Halkas(Hulk). Likę nariai buvo Žmogus-skruzdė(Ant-man) ir Vapsva(Wasp). Pastaroji, beje, ir sugalvojo komandai pavadinimą. Greitai iš komandos pasišalino Halkas, nes suvokė, kad yra nekontroliuojamas, ir kelia pavojų kitiems. Bet greitai tie patys Keršytojai atrado užšalusį Kapitoną Ameriką(Captain America), ir jis prisijungė.

Iš tiesų, Keršytojų komanda nuolat plėtėsi, nariai keitėsi, skilo į keletą mažesnių komandų… Tačiau visada išliko galingiausių Žemės herojų sambūriu. O štai kiekvienas iš filme esančių narių, turi savo istoriją komandoje.

Geležinis žmogus(Iron Man)

Vienas protingiausių žmonių Žemėje, milijardierius, filantropas, futiristas, bei arogantiškas, savimyla alkoholikas. Nors pagrindinis Keršytojų lyderis būna Kapitonas Amerika, Geležinis Žmogus yra mažiausiai antras pagal svarbą. Neretai ir pagrindinis. Jis buvo iš tų, kurie suformavo komandą, padėję Torui nugalėti Lokį.

Kapitonas Amerika(Captain America)

Filme jį užšalusį lede atranda S.H.I.E.L.D. Komiksuose gi – tie patys keršytojai. Savaime aišku, jis prie jų prisijungia, o vėliau, kai visi įkūrėjai pasitraukia, tampa lyderiu.

Toras(Thor)

Komiksuose šis griaustinio dievas turi alter ego – daktaras Donaldas Bleikas(Dr. Donald Blake – šis vardas, beje, buvo paminėtas pirmame filme apie Torą). Iš pradžių jis nežino, kad yra Toras, bet pirmą kartą palietęs Mjolnirą(savo kūjį), pasikeičia. Pasirodo, jo tėvas Odinas už bausmę buvo nusiuntęs jį į žemę. Tik, skirtingai, nei filme, atėmė ne tik galias, bet ir atmintį.

Halkas(Hulk)

Kai daktaras Briusas Baneris tapo Halku, iš pradžių jo galios pasireikšdavo ne supykus, bet tiesiog naktį. Pyktis, kaip Halko priežastis, atsirado vėliau. Kai tik susikūrė Keršytojai, jis greit paliko komandą, nes suvokė, kad kelia grėsmę visiems, nes savęs nekontroliuoja. Ilgą laiką komandos vienas tikslų buvo – susigrąžinti Halką.

Sakalo akis(Hawkeye)

Šis veikėjas iš pradžių buvo neigiamas. Jis dirbo cirke, bet norėjo daugiau. Juodosios našlės padedamas, jis buvo infiltruotas į Keršytojus, bet planas nepavyko, o Sakalo akis tapo tikru keršytoju.

Juodoji našlė(Black widow)

Ši veikėja pradžioje buvo sovietų šnipė. Tikrasis vardas – Natalija Romanova(filme – Nataša Romanof). Ji bandė sunaikinti Keršytojus. Nepavyko. Po kurio laiko ji išdavė savo šalį, ir tapo JAV agente.

(Kol kas)ne Keršytojai

Kiek parodyta treilerių, filme bus keletas naujų veikėjų, kurie turėtų prisijungti prie Keršytojų, bet pradžioje jie bus kitoje barikadų pusėje.

Gyvsidabris(Quicksilver – Pietro Maximoff) ir Raudonoji ragana(Scarlet Witch – Wanda Maximoff)

Komiksuose šie du veikėjai yra dvyniai, mutantai, Magneto vaikai. Žinant, kad X-Men teisės priklauso FOX, keista, kad nesigirdėjo jokių kalbų ir derybų, kaip kad buvo su Žmogumi-voru. Juo labiau – paskutiniame X-Men serijos filme (Days of future past) šie veikėjai pasirodė. Tiesa, ne kaip dvyniai. Gali būti, kad naujajame filme jų kilmės istorija bus kitokia.

Vizija(Vision)

Šis personažas yra Ultrono sukurtas androidas, turėjęs pagelbėti sunaikinti Keršytojus. Bet galiausiai jis perbėga į priešininkų stovyklą. Komiksuose taip nutinka, nes sugedusį robotą sutaiso tie patys Keršytojai, asmenybę suteikdami panaudodami vieno iš buvusių narių smegenų bangas. Neaišku, kaip nutiks filme. Kas įdomu, tai kad treileriuose šio veikėjo nematome. Jis figūruoja tik nuotraukose, plakatuose.

Ultronas

Šio filmo pagrindinis blogis. Super protingas robotas, logiškai išmąstęs, kad vienintelis normalus būdas egzistuoti – sunaikinus žmoniją. Tai pasiekti jam trukdo Keršytojai. Skirtingai nei filme, komiksuose Ultroną sukurė ne Tonis Starkas, bet Henkas Pymas(Hank Pym – Ant-man), ir Ultrono protas paremtas jo smegenų bangomis. Komiksuose Ultronas yra viena didžiausių grėsmių Keršytojams. Ir nors jie visada jį nugali, robotas randa būdų, kaip vėl save atstatyti, atnaujinti, patobulinti.

Šiam kartuo tiek. Norėjau plačiau, įdomiau, bet gavosi kaip gavosi…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *