Ir vėl Linux+žaidimai

Pirmiausia pasidžiaugsiu, kad pavyko paleist vieną įdomesnių praeitų metų žaidimų – “SPORE” savo Ubuntu sistemoje. Kaip ir visada – tokie žaidimai nekuriami specialiai Linux’ui. Taigi, tenka apeit wine’o pagalba. Čia nesusidūriau beveik su jokiom didesnėm problemom – tiesiog įdiagiau ir paleidau žaist. Net keista buvo. Žinoma, pas mane wine jau yra ir directx ir kiti būtini dalykai sudėti. Bet dažnai ir tai turint atsiranda vienokios ar kitokios bėdos. Šįkart jų nebuvo. Žaidime jau pasiekiau kosminių užkariavimų stadiją. Reikia kažkaip susiruošt ir pabaigt 🙂

Tarp kitko – taip pat su wine pagalba įsidiegiau ir “Diablo II“. Eina. Daugiau nemėginau 🙂

Liko dar vienas žaidimas, kurį noriu šiandien paminėt. Bet pradėkim iš pradžių…

Kaip sakoma – depresija, tai kai pasileidi naršyklę, ir nežinai, kur eiti. Taigi – turiu “antidepresantą” Firefox add-on’ą “stumble upon”. Kas nežino, tai šis add-on’as paspaudus mygtuką gali tave nukreipt į bet kurį tavo pomėgius atitinkantį puslapį.

Tai štai – kartą taip spaudydamas patekau į pakankamai man tinkamą puslapį www.penguspy.com. O ten už akių užkliuvo žaidimas “FOFIX“. Seniai norėjau pas save paleist “Guitar Hero“, bet per wine to padaryt nepavykdavo – mesdavo kažkokią klaidą, kuri leido suprast, kad NIEKAIP be windows to žaidimo nepaleisiu. Tai ir mečiau tą idėją. O štai čia radau kažkokį linuxinį (tiksliau atviro kodo) analogą. Susidomėjau. Pasirodo, tas FOFIX sukurtas Frets On Fire pagrindu. O pastarasis – rimtas atviro kodo analogas “Guitar Hero” ir “Rock Band“. Kai pamačiau štai šį video, pagalvojau – reikia mėgint pačiam pažiūrėt, kas čia per daiktas ir su kuo valgoma.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4xBfoLHpBVM[/youtube]

Instaliavau Frets On Fire taip, kaip įprasta Ubuntu – per Synaptic paketų manager’į. Pasileidžia, pabandau grot – nekoks iš manęs gitaristas, pasirodo 🙂 Bet kažkodėl mažokai dainų – tik 3 ar 4. Netinka… Bet, pasirodo, galima pačiam dainą susikurt, arba importuot iš Guitar Hero. Nei tuo, nei kitu aš užsiimt neturėjau didelio noro. Bet pagalvojau, kad gal suimportuot būtų paprasčiau. Nuklydau į vieną torent’ų puslapį, paieįškojau “guitar hero”, o tarp rezultatų radau kažką panašaus į “frets on fire – all guitar hero I songs”. Em… JAMU!

Neilgai trukus turėjau jau daugiau dainų. Bet kažkodėl mano linuxinė versija nelabai noriai ieško tų papildomų dainų, nors jas ir įdedu ten, kur turėtų būt (savo “home” direktorijoj reikai rast subdirektoriją “.fretsonfire”, o ten – “songs”). Tiksliau ieškot tai ieško, bet ryškiai pakimba 🙁 Pamėginu vieną kartą, kitą… Nieko gero nesigauna. Ištrinu velniop.

Tada parsisiunčiu jau prieš tai minėtą FOFIX. Jį tiesiog išarchyvuoju, paleidžiu ten esantį vykdomąjį skriptą (kuris, tarp kitko, vadinasi “fretsonfire”). Eina. Bet ir vėl – tik kelios dainos. Na, ką aš su tiek? Pasiimu jau parsisiųstas dainas, susikeliu į atskirą direktoriją, bandau žaidime nurodyt direktoriją, kur yra dainos – nesigauna. Tada pažiūrėjau į visus paslėptu katalogus savo home direktorijoj – iš kažkur atsirado .fretsonfire. Hm… Sudedu ten dainas – jas randa!

Dar paieškau temų žaidimo interfeisui, nes tas juodas fonas kažkaip neatrodo labai gražiai. Randu keletą, parsisiunčiu, įdedu ten, kur reikia. Visai kitas reikalas – gražu žiūrėt.

Pamėginu “pagrot” – na, praktika man nepakenktų, bet juk niekas negimė mokėdamas 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *